петак, 15. јул 2011.

Promocija knjige GODINE U MAGLI u Hrvatskoj, na Festivalu fantastične književnosti

Sa gostovanja na pazinskom
Istrakonu (mart 2010).
Zbirka priča Jovana Ristića Godine u magli biće promovisana u Hrvatskoj, na desetom izdanju Festivala fantastične književnosti koje će biti održano u Pazinu i Opatiji, 12. i 13. avgusta.

O Godinama u magli, sa Jovanom kao gostom, biće reči u pazinskom Kaštelu, tokom prve festivalske večeri koja je posvećena aktuelnoj književnoj produkciji u regionu.

Sledeće večeri, u opatijskoj vili Angiolina, biće predstavljena zbirka Turističke priče sa 18 radova koji su izabrani na ovogodišnjem konkursu Festivala fantastične književnosti. 

U zbirci su objavljene i priče četiri autora iz Srbije: Pavla Zelića (Bad Hoelle), Gorana Skrobonje (Prekrasna kad svane zora), Adrijana Sarajlije (Zrno) i Otoa Oltvanjija (Oči boje biske).

Jovan je pre dve godine bio počasni gost konvencije ljubitelja fantastike Istrakon u Pazinu, predstavljajući Festival srpskog filma fantastike i, generalno, produkciju takvih filmova u Srbiji u poslednjih dvadeset godina. Tom prilikom dao je video intervju portalu Fantasy Hrvatska, u koji su kao pokrivalica ubačeni snimci sa promocije.



U martu ove godine, Jovan je na Istrakonu održao predavanje o filmovima nuklearnog sudnjeg dana. Pisani izveštaj portala Fantasy Hrvatska o tom događaju možete pročitati ovde.

Нема коментара:

Постави коментар